Debuut Horeca Academy

Wil jij leren hoe je leiding moet geven aan een vestiging en kan zorgen dat de omzetdoelen worden gehaald, vanuit het oogpunt van een bedrijfsleider? De bedrijfsleider bewaakt het concept van het bedrijf.

Op het vlak van personeel, inkoopbeheer, marketing, financiën, administratie en kwaliteitszorg heeft hij de touwtjes in handen, waardoor alles goed verloopt. Een hele verantwoordelijkheid, die je met dit diploma ((Niveau 4, BBL) aan kan! het is een officieel erkende opleiding. Dus dan weet je zeker dat je goed zit!

Download hier je informatie brochure

Debuut Minded

Deze opleiding is Debuut-minded; naast de vaste blokken binnen het opleidingstraject geven we er natuurlijk een Debuut sausje aan. Zo komen alle belangrijke beleidsrichtlijnen van Debuut voorbij, leer je de kneepjes van het vak vanuit het oogpunt van ervaren collega’s en ga je gastcolleges volgen van experts binnen Debuut.

Dit kun je met je erkende opleiding

 • Je weet hoe je prettig en effectief leiding kunt geven aan medewerkers.
 • Je hebt alle kennis in huis om analyses te maken voor begrotingen en kostprijzen.
 • Je kunt assisteren bij beleidsontwikkeling.
 • Je weet hoe je budgetten bewaakt.
 • Het maken van een personeelsplanning kent voor jou geen geheimen meer.
 • Je kent de ins en outs van OGSM en kunt een operationeel plan opstellen en uitvoeren.

Dit leer je

 • Personeel:
  Leiderschap, werving en selectie. Begeleiden en beoordelen van medewerkers.
 • Financieel:
  Winst en verliesrekening. Begroten en budgetteren.
 • Marketing:
  Doelgroep en concurrentie analyse.
 • Logistiek en kwaliteitsmanagement:
  Voorraadsystemen en voorraadniveaus. Kwaliteitssystemen borging.

Zo ziet jouw opleiding eruit

 • Handen uit de mouwen:
  Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van de tijd werk je in je Debuut vestiging. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
 • Maatwerk:
  We houden rekening met wat je al kunt en weet. En uiteraard met wat jij graag wilt leren. Tijdens de opleiding blijven we hierover in overleg.
 • Operationeel jaarplan:
  Na afronding van de blokken financieel beleid en personeelsbeleid maak je een winstgevend operationeel jaarplan, dat je drie maanden in de praktijk toepast. Vervolgens geef je hierover een presentatie.

Download hier je informatie brochure

Praktische informatie

Opleidingsinstituut:

Deze opleiding wordt verzorgd door SVO vakopleiding food. De lesdagen worden gegeven door vakdocenten van SVO, in samenwerking met experts van Debuut. Je hebt zowel een begeleider vanuit SVO als vanuit Debuut.  Wil je meer informatie over SVO vakopleiding food? Kijk dan op www.svo.nl/studenten voor de opleidingsgids.

Duur:

De opleiding duurt 1,5 jaar; het eerste jaar volg je elke week lessen, het laatste half jaar maak je een operationeel plan en voer je deze uit in je bedrijf.

Instroommomenten en –eisen:

De opleiding start in de laatste week van januari 2020.

Om te kunnen starten met deze opleiding dien je te voldoen aan één of meer van de volgende toelatingscriteria, waarna een intake volgt:

 • Een afgeronde mbo-opleiding niveau 3, of;
 • Diploma vmbo TL of overgangsbewijs havo 3 naar 4 of hoger, of;
 • Aantoonbare vakvaardigheid; werkzaam in een leidinggevende functie (floormanager/ZWK of hoger) en/of relevantie certificaten of cursussen.

Indien je voldoet aan de toelatingseisen volgt een intake- en selectieprocedure. Voldoe je niet aan bovenstaande eisen, maar wil je je toch inschrijven? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Toetsen en examens:

De kerntaken worden afgerond met één of meerdere theorie- en/of praktijktoetsen. De toetsen Nederlands, Engels en rekenen worden centraal afgenomen. Als alle toetsen zijn gehaald, rond je de opleiding af met een operationeel plan.

Diploma:

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma ‘manager/bedrijfsleider fastservice niveau 4’ (crebonummer 25177).

Locatie:

De lesdag zal plaatsvinden op het Debuut hoofdkantoor te Utrecht. Op regelmatige basis zal de lesdag op een andere locatie plaatsvinden, zoals bij een leverancier, in één van de Debuut vestigingen of op de locatie van SVO. Je dient een laptop mee te nemen op de lesdagen.

Kosten:

 • Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt elk jaar de hoogte van het les- en cursusgeld vast. Het les- en cursusgeld wordt betaald door Debuut.
 • Een deel van de lesdag kun je volgen onder werktijd; het overige deel van de studie-uren zijn voor eigen tijd.
 • Een medewerker met arbeidsovereenkomst voor 38 uur krijgt 4 studie-uren vergoed*; dat wil zeggen dat de medewerker nog 34 uur operationeel in de vestiging werkt, 4 uur (betaald) kan studeren, en de overige studie-uren in eigen tijd volgt.
 • De medewerker zal een arbeidsovereenkomst krijgen voor de duur van de opleiding (1,5 jaar), tenzij de medewerker al een onbepaalde tijd contract heeft.
 • De medewerker ontvangt een maandelijkse reiskostenvergoeding om naar de locatie van de lesdagen te reizen.
 • De medewerker dient een studieovereenkomst te tekenen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.*Betaalde studie-uren naar rato: 4 uur op basis van een arbeidsovereenkomst van 38 uur.

Download hier je informatie brochure

Inschrijven

Enthousiast geworden? Solliciteer dan snel en eenvoudig via de vacature op www.vacaturesindehoreca.nl

Meer informatie over deze specifieke Debuut opleiding? Neem contact op met Annette Hardeman via mail: annette.hardeman@debuut.nl of telefoon: 0346 578 195

Ook voor aanvullende voorwaarden aangaande de studieovereenkomst kun je intern contact opnemen met Annette.