Leerlingendag bij Debuut zit vol inspiratie

2 juli 2018

Inspirerend voor leerling en leermeester

2 x per jaar organiseert Debuut in samenwerking met haar vaste leveranciers een Leerlingendag. Deze dagen worden georganiseerd op 1 van de 28 locaties van Debuut of op een externe locatie.

De Leerlingendag is een inspiratie dag voor leerlingen binnen onze bedrijven. Van een workshop “wild plukken” tot het bezoeken van een grote leverancier die hen de logistieke kant van hun bedrijf laat zien.

Leerlingen maken op deze dag op een andere manier kennis met het vak. Deze dag is voor zowel keuken- als bedieningsleerlingen van alle leeftijden en niveaus. Leerlingen komen met elkaar in contact, leren van elkaars kennis en maken kennis met de leveranciers van Debuut. Ze zien ook gelijk de andere locaties van Debuut.

Workshops van leveranciers

Op donderdag 21 juni trokken 30 enthousiaste leerlingen samen met hun leermeester op naar Leiden. In Belgisch biercafé Olivier ( 1 van de 17 concepten van Debuut) werd de Leerlingendag gehouden. De leerlingen werden welkom geheten door de algemeen directeur Mike Simons en gingen daarna in groepen uiteen. De leveranciers van Debuut ( o.a. Driessen food, Bakkerij van Eekeren) verzorgden een 5-tal inspirerende workshops. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

De leerlingen waren erg enthousiast. Hieronder een 2-tal quotes.

Alev (Stan&Co Arnhem)

“Ik vond het super gaaf en leerzaam, eerlijk waar. En ook dat ik dingen geproefd heb wat ik nooit zou durven proeven. Het was gezellig en leuk en tegelijk leerzaam. Ik zou dit soort dingen echt vaker willen doen als het word georganiseerd want nu beleef je het ook en krijg je de energie van de persoon die het verteld en de manier waarop die het verteld”

Micha ( Stan&Co Arnhem)

“Ik vond het een leerzame dag, ik heb veel geleerd. Niet alleen over de producten zelf maar ook waar het vandaan komt etc. Vind het ook een gezellige boel, het was leuk dat er meerdere Debuut zaken waren. het was een topdag! ”

Hoe een loopbaan bij Debuut er voor jou uit kan zien

Debuut staat voor een leven lang leren en voor boeien, binden en behouden. Hieronder 2 mooie praktijkvoorbeelden van 2 medewerkers welke mooie stappen hebben gemaakt!

Thomas van Ringen ( 23 jaar)
Thomas is op 17 jarige leeftijd begonnen als afwasser in Popocatepetl Delft en werd vervolgens Medewerker bediening.  Op zijn 20ste werkte hij als stagiair financiële administratie bij Debuut en ging daarna duaal studeren op afdeling Marketing Debuut en afdeling Financiële administratie (Small Business & Retail Management). Thomas is geslaagd voor zijn studie en werkt nu alweer 1 jaar als Marketing Coördinator bij Debuut.

Jacob Andela ( 32 jaar)
Jacob is op zijn 26ste binnen gekomen als medewerker bediening bij Belgisch biercafé Olivier in  Utrecht. In een paar jaar tijd wist hij zich op te werken tot assistent bedrijfsleider. Nu 6 jaar later is hij bedrijfsleider bij Belgisch biercafé Olivier in Leiden.

Leerlingen bij Debuut

Debuut is altijd op zoek naar horecatalenten met passie voor hun vak en een gastgerichte instelling.
Als jij wilt gaan leren via een BBL of BOL traject dan zit je hier goed. Wij hebben namelijk alle mogelijkheden om jou dingen te leren. En wij leren weer van jou.

Maar waarom dan juist bij één van de erkende leerbedrijven van Debuut? Omdat wij vinden dat je nooit uitgeleerd bent. In welke functie, op welke leeftijd dan ook. In het geval van stages en leerplekken is dit natuurlijk helemaal het geval. Wij willen dé plek zijn waar mensen verrast worden, terug komen en ook nog eens positief over ons verder vertellen. Wij werken met ongeveer 1300 mensen aan dit doel.

Op onze website vacaturesindehoreca.nl hebben wij een aparte leerlingenpagina. Met daarop alle informatie die een leerling nodig heeft.

 

 

  • Deel: