Quote Alysa

 

Alysa, 19 jaar, Waag Leiden

Zelfstandig werkend gastvrouw niv. 3, ROC Leiden

Voor mijn niveau 2 opleiding was ik op zoek naar een leerbedrijf. Ik wilde graag een baan in het centrum van leiden. Omdat Waag vrij nieuw is en omdat het mooie pand zo anders is dan de rest van de horeca heb ik daar gesolliciteerd. Inmiddels werk ik er ruim een jaar en ga ook mijn niveau 3 leerjaar bij Waag doen.

Het werken bij Waag is 50/50 van wat ik er van had verwacht. Ik wist natuurlijk wat werken in de horeca was en wat je allemaal moet doen. Maar dat ik nu zo veel mogelijkheden krijg om meer dingen te leren op een hoger niveau had ik niet verwacht.

Wat ik minder leuk vind? Het team bestaat uit veel jonge mensen, die niet altijd even goed luisteren. We hebben dan wat oudere mensen nodig als leidinggevenden om dat zooitje ongeregeld aan te sturen.

Het allerleukste aan werken bij Waag vind ik het groepsgevoel en dat ik echt mezelf kan zijn. Mijn doel voor dit jaar is om meer te leren over de bedrijfsorganisatie en hoe alles in elkaar zit en waarom.  Waar ik ben over vijf jaar? Dan heb ik mijn niveau 3 en 4 diploma gehaald en een vinoloog opleiding gedaan. Ik werk dan in een restaurant als leidinggevende en sommelier.