Talententraject Debuut

26 september 2018

Doelstelling: Een selecte groep van de beste en meest talentvolle mensen binnen Debuut verder opleiden en klaarstomen voor minimaal 1 volgende stap in hun functie.  De talenten worden aanbevolen door de bedrijfsleiding. Vervolgens hebben de regiomanagers de lastige beslissing genomen om uit al deze talenten de 6 personen te kiezen die in het traject komen. Dit jaar zijn er 3 personen uit de bediening en 3 personen uit de keuken geselecteerd. Ze worden geselecteerd op houding en gedrag en potentieel, niet zozeer op hun huidige kennisniveau. Dit traject is belangrijk omdat we hiermee de interne doorgroei direct voeden.

Hoe doen we het?

We verplichten ons als Debuut om deze talenten te helpen naar hun volgende stap in hun carrière. Debuut zal er alles aan doen om te zorgen dat deze talenten succesvol worden en in hun kracht worden gezet. Het traject is deels collectief en deels individueel, gebaseerd op de persoonlijke karaktereigenschappen van het talent. We proberen de talenten te koppelen aan elkaar op basis van tegenovergestelde karaktereigenschappen. Zo leren ze elkaars zienswijze op zaken te begrijpen en hoe ze elkaar met verschillende inzichten kunnen verrijken. Hier gaan we dus aan de slag met hun houding en gedrag. We leren de talenten ook alle kennisfacetten die nodig zijn om een leidinggevende functie te bekleden. Denk aan marketing, finance, F&B, gesprekstechnieken en HR. Tevens leren we de talenten Debuut specifieke zaken zoals OGSM, merkmeetlat en servant leadership.

Wat is het resultaat

Het resultaat is het intern opleiden van succesvolle medewerkers die in de toekomst een leidinggevende functie binnen Debuut kunnen vervullen. Met dit traject vervullen we de ambities van onze meest getalenteerde medewerkers teneinde ze te behouden binnen Debuut. Bij de beoogde groei van Debuut is het van groot belang om de volgende generatie leiders intern al klaar te hebben staan zodat zij de groei van Debuut kunnen invullen middels hun persoonlijke groei.

Werkwijze

Het talententraject heeft de duur van een jaar met aansluitend een eindpresentatie. De talenten moeten gedurende het traject in ieder geval onderstaande trainingen behalen.

  • Fish train de trainer
  • HACCP en allergenen certificaat
  • Leiderschapstraining
  • Leermeester diploma
  • Sociale hygiëne
  • Cijfertraining

Resultaten

Vorig jaar zijn er 4 talenten (enkel bediening) toegetreden tot het traject. Inmiddels zijn 3 van deze talenten bedrijfsleider binnen Debuut geworden. Voor het volgende traject hebben er zich weer veel talenten aangemeld.

 

  • Deel: