Wie wordt de barman van het jaar?!!

19 oktober 2018

De afgelopen maanden gingen de redacteuren van INDEBUURT op zoek naar de leukste barmannen en -vrouwen van Leiden en Utrecht. Ze hebben lekker aan de bar gehangen, leuke anekdotes gehoord en wat nieuwe drankjes ontdekt

De afgelopen maanden gingen de redacteuren van INDEBUURT  op zoek naar de leukste barmannen en -vrouwen van Leiden en Utrecht. Ze hebben lekker aan de bar gehangen, leuke anekdotes gehoord en wat nieuwe drankjes ontdekt. Het leverde aleuke verhalen op. Maar nu is het aan jullie: wie vinden jullie de leukste barman of -vrouw! Oh ja, je mag van ons best op alle drie de barmannen stemmen 🙂

Kun je jezelf even voorstellen?

”Ik ben Tijs, ik ben 21 jaar en ik woon al mijn hele leven in Leiden. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn studie Nederlands. Die studie doe ik in Utrecht. Ik was eigenlijk van plan daar te gaan wonen, maar ik vind het hier toch veel leuker. Daarom reis ik heen en weer en het weekend werk ik in Waag. Ik begon hier drie jaar geleden met werken, het is mijn eerste horecabaan.”

Wat vind je leuk aan je werk?

”Het is hier altijd lekker druk en ik heb veel collega’s. Ik denk ongeveer honderd man. Heel gezellig dus! Ook zijn we altijd open, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Je krijgt hier dus veel verschillende soorten bezoekers.”

STEM op TIJS van Waag  🙂

Met trillende handen begon Pelle drie jaar geleden in de bediening bij Belgisch biercafé Olivier. “Ik kon helemaal niks”, zegt hij zelf over de start van zijn carrière als barman. Heel wat gebroken glazen en gevallen dienbladen verder, heeft Pelle zijn plek achter de bar bij Olivier meer dan veroverd. Tijd voor een goed gesprek aan de toog!

Trillende handen

Pelle kwam net van de middelbare school toen hij fulltime aan de slag ging bij Olivier. “Ik wilde een tussenjaar nemen en via mijn neef ben ik hier terecht gekomen”, vertelt hij. “Ik ben aan het einde van de zomer begonnen, toen het hier net weer heel druk begon te worden. Ik ben begonnen met dienbladen lopen. Mijn handen trilden in het begin echt enorm en ja, dan gebeurt het weleens dat je een dienblad laat vallen.” Pelle weet nog goed hoe verschrikkelijk dat was. “De hele zaal kijkt je aan, het is echt gênant. Ik heb ooit een blad vol donkerbier over iemand heen laten vallen. Maar je went er ook aan.”

Stem op Pelle van Olivier Utrecht  🙂

Hij is met zijn enorme, rode baard niet te missen: barman Edson van Stan& CO. “Je moet een beetje gek zijn voor dit vak”, zegt hij zelf over het barman-zijn. Daarmee zit het wel goed, want Edson banjert al 17 jaar rond in de horeca en is nog steeds gek op het werk. Tijd voor een goed gesprek aan de bar!

Edson is een geboren en getogen Utrechter. Hij groeide op in de Kalverstraat. “Als kind kwam ik altijd al in het cafeetje om de hoek, dus de liefde voor de bar is diep geworteld”, vertelt hij aan de bar bij Stan& CO. Sinds vijf jaar is hij hier barman en bedrijfsleider en dat bevalt uitstekend. “Het klinkt misschien cliché, maar het contact met je gasten, dat elke keer weer anders is; dat maakt dit zo leuk om te doen. Ik kan hier echt de psycholoog uithangen.”

Stem op EDSON van STAN&CO Utrecht  🙂

  • Deel: